• Around010

Een Day & Dinner Event voor ondernemers

Bijgewerkt op: 18 okt 2018


De Heerjansdamse Hazewinden, een groep ondernemers uit Heerjansdam,  waren er helemaal klaar voor! Een Day & Dinner event van Around010. Een ontdekkingstocht door Rotterdam om niet te vergeten.


Met een groep met 52 mannen en vrouwen, begeleid door onze gids van Around010, kwamen we met de waterbus van Hendrik-Ido-Ambacht via de Nieuwe Maas aan in hartje Rotterdam bij de op-en afvaarplek aan de voet van de Erasmusbrug. Allebei de gidsen, Aad & Wesley, gaven het startschot van het uitje van het jaar voor de ondernemingsvereniging.


Na de wandeling door de Veerhaven en uitleg over dit gebied en haar beroemde Rotterdamse bewoners was het tijd voor een echte Rotterdamse lunch... De beste gehaktbal en friet van de stad bij De Ballentent aan de rand van het Park in de buurt van de Euromast. Voldaan werd de tour vervolgd door het Park met haar rijke historie en met een bezoek aan de verborgen tuinen van de bankiersfamilie Mees.

Na het doorkruizen van het moderne vormgegeven Museumpark bezochten we het ‘’Wilde Westen’’ van Rotterdam. Een aantal vragen passeren de revue: ‘’Waarom heet café Ari zo? En wat was het Westerpaviljoen eerst?’’ Speciaal voor ons opende restaurant De Pijp haar beroemde deuren iets vroeger dan gebruikelijk waar de eigenaar ons meenam in het bijzondere verleden van deze plek. Dit onder het genot van een biertje of ander drankje uiteraard!


Na deze stop was het tijd om via de prachtige Westersingel met haar openbare kunst het bijzondere Centraal Station te bezichtigen. Zoals Jules Deelder al zei;


“Die stond er vanochtend nog niet”

Waar anders konden we stoppen dan op het buitenterras van de Suicide Club op het dak van het Groothandelsgebouw? Heerlijk in de zon genieten van het uitzicht op Central District en van heerlijke cocktails. Wat een wereldstad is Rotterdam toch!

Voor sommige ondernemers was de metrorit naar de Kop van Zuid een hele ervaring, aangezien sommige nog niet eerder met een metro hadden gereisd!


Manhattan aan de Maas is pas echt herkenbaar op de Wilhelminapier. De hoogste gebouwen van de Benelux staan hier. Maar waar komen al die vreemde namen vandaan? En wat was de originele betekenis van de pier? Around010 vertelde het uiteraard. 


Het diner stond klaar op De Kaap. Wandelend over de Hoerenloper bereikten we Katendrecht. Dit roemruchte deel van Rotterdam maakt de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling door. De keuze is dan ook reuze qua restaurants, cafe en hotels. Wij kozen voor de beste Thai van de stad, Delibird. Hier eindigen we de dag met een gezellig en heerlijk diner en natuurlijk de uitslag van de Around 010 game. De winnares werd beloond met nog eens 500 Geheimen van Rotterdam.


We kijken samen met de ondernemersvereniging Heerjansdam terug op een geweldige dag! Wil je zelf ook een dag als deze voor jouw vereniging, bedrijf of grote groep gasten? Laat het ons weten via info@around.nl !57 keer bekeken