• BLOG

Van Bankier tot Rotterdamse pionier...

Op dagen dat ik door Rotterdam loop met een leuke groep energieke mensen, besef ik wederom dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb een sprong in het diepe genomen en heb mijn gevoel gevolgd.


Ondernemen is niet voor iedereen weggelegd. Het vergt een investering in tijd en natuurlijk moet je lef hebben, maar vooral je moet weten wat je passie is.

Eind 2017 toen ik moest nadenken over de vijfde reorganisatie bij een bank, wist ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Heel anders en toch dichtbij, Rotterdam!

Mijn passie is Rotterdam! De architectuur, de geschiedenis, natuurlijk het bruisende uitgaansleven, maar vooral de Rotterdamse mentaliteit. Een echte ondernemersmentaliteit!

Hoe kon ik deze liefde voor Rotterdam vorm geven? Het idee van een Citywalk was er snel en later vielen ook de andere stukjes op hun plaats. Ik wilde me richten op het bedrijfsleven. Andere ondernemers en hun medewerkers tijdens deze events inspireren en met de echte Rotterdamse mentaliteit kennis laten maken. Ook wil ik Rotterdam laten zien voor wat ze is.

De lokale kant, de echte kant. Niet de geijkte voorbeelden, maar de stad en haar bewoners tonen. Waar onze hoofdstad goed is in haar marketing mag Rotterdam wel iets meer vertellen en tonen wat ze te bieden heeft. Daar wil ik me graag hard voor maken!


Nu blijkt dus dat ik naast de events steeds meer van Rotterdam wil laten zien. Bijvoorbeeld laten kennismaken met andere Rotterdamse ondernemingen. Op het moment zijn we bezig met diverse partnerschappen waar ik nog niet teveel over kan zeggen. Het zijn echte Rotterdamse iconen waar we als stad trots op mogen zijn, maar ook nieuwe startende ondernemingen die op hun manier Rotterdam laten zien of een toffe toevoeging zijn aan onze events. Zo hebben we met Rotterdam Partners de speciale Make it Happen! tour ontwikkeld en zijn we alweer aan een volgende combinatie aan het denken. Hopelijk snel meer hierover!


Natuurlijk loop je bij het starten van je eigen onderneming iedere keer weer tegen nieuwe uitdagingen en teleurstellingen aan. Een van je favoriete horeca hotspots is net niet geopend op de dag dat jij daar met een groep naartoe wil. Het regent en een uitje wordt verzet. Hoe blijf ik innovatief? Benader ik de juiste doelgroep? Vind ik weer nieuwe leuke plekken om te laten proeven van het eten, drinken en de sfeer van Rotterdam? Komt van uitstel geen afstel?

Over leuke nieuwe plekken hoef je in Rotterdam natuurlijk nooit bang te zijn. De horeca hier blijft verrassen en de sfeer is altijd goed. Alle andere zaken heb je zelf in de hand.

Geef niet op en .... Make it Happen! zoals we in Rotterdam zeggen.


Nu, enige tijd later voelt het nog steeds als een uitdaging. En dat is goed, het houdt me scherp. Ik weet in ieder geval wel zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik mag iedere dag bezig zijn met mijn geliefde Rotterdam.


Wil je meer weten over mijn uitdagingen als ondernemer, over Around010 Events of misschien vind je het leuk te zien wat wij doen tijdens een Sneak Peak van onze events, stuur dan een mail naar info@around010.nl


Met Rotterdamse groet,


Wesley van den Bos

Oprichter Around010949 keer bekeken